deze webinar
was live op

woensdag
23 juni 2021

Welkom op het
KPN IoT webinar:

Service 2.0
dankzij IoT

Minder storingen, service op afstand én een lagere werkdruk

Kijk ‘m terug

programma, sprekers & 2nd screen

Na dit interactieve webinar weet jij:

1. Hoe je dienstverlening met IoT kunt verbeteren
2. Hoe je klanten sneller en op afstand kunt helpen
3. Hoe je de werkdruk bij je servicemedewerkers kunt verlagen

Service 2.0 dankzij IoT:

Verstoringen in je dienstverlening zul je voor je klanten moeten oplossen. Niet altijd makkelijk, maar met de juiste ondersteuning kun je zelfs van een verstoring een excellente klantervaring maken. Hoe? Met behulp van IoT. Dankzij monitoring op afstand weet je direct waar en wanneer een storing zich voordoet, waardoor je sneller klanten kunt helpen. Bovendien kun je met behulp van historische data ook toekomstige storingen voorspellen en zelfs voorkomen. Zo verlaag je de werkdruk bij je servicemedewerkers en maak je van een klant met een probleem een blije ambassadeur.

Tijdens het webinar worden ook praktijkvoorbeelden besproken:

Praktijkvoorbeeld 1: Altijd een verfrissing op voorraad met connected koelingen (Coca-Cola en Atos)

Praktijkvoorbeeld 2: Efficiënter werken dankzij een slimmere planning (ICT Group en Ampelmann)

Simon Philipsen, Head of Product & Partner management bij KPN IoT

Als KPN IoT hebben we in de afgelopen 10+ jaar veel ervaring opgedaan in allerlei IoT projecten. We zien bij klanten dat het technische startpunt van een IoT project vaak bij een informatie & data behoefte begint. Die IoT-data moet steeds vaker in bestaande ERP en complexere Data en Applicatie toepassingen verwerkt worden, om nog meer waarde uit de data te kunnen halen. Hiervoor partneren wij met domein-experts, en helpen wij hen met het eerste stuk van IoT (device, connectivity, data versturen), zodat de domein expert het ERP, Data en applicatie vraagstuk kan oplossen. Zo is de eindklant niet alleen sneller maar ook beter geholpen.

Ruud de Jonge – Head of IoT Practice Northern Europe, Atos

Om ervoor te zorgen dat klanten altijd de producten en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben, hebben wij voor Coca-Cola wereldwijd al ruim 500.000 koelingen connected gemaakt. Ik vertel u graag over de vraag achter de vraag van waaruit deze behoefte ontstond.

Bas Lamme – Business Development Manager bij OrangeNXT

Gegarandeerde veiligheid, betrouwbaarheid en beschikbaarheid van loopbruggen zijn cruciaal voor Ampelmann. Ik leg graag uit hoe IoT-data van hun loopbrug met interne en externe databronnen wordt gecombineerd waardoor deze beter inzetbaar wordt. Ook op spoedeisende momenten.